-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )

-
Refraktometr 0-40%
















































Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 4 dni | ||||||||||||
Cena przesyłki |
7.99
|
||||||||||||
Dostępność |
Brak towaru
|
Kod kreskowy | |
EAN | 5901785365580M |
- Opis
- Zadaj pytanie
REFRAKTOMETR 0-40% BRIX, 0-25% ALC + ATC
Zasada działania przyrządu polega na określeniu zmian współczynnika załamani a światła na pryzmacie.
Przenośny oraz lekki refraktometr jest precyzyjnym przyrządem optycznym służącym do określenia procentowej zawartości:
- cukru (0-40% Brix) - przeznaczony jest do pracy z wodnymi roztworami zawierającymi sacharozę, np. miodów, galaretek, dżemów i syropów
- czystego alkoholu (0-25%) według np. objętości wina z winogron w trakcie i procesie fermentacji na podstawie badania współczynnika refrakcji światła
Zaletą refraktometru jest to iż, można wycisnąć sok bezpośrednio z winogrona na pryzmat refraktometru do kontroli zawartości cukru.
Refraktometr jest wyposażony w ATC (automatyczna kompensacja temperatury), pomiary wykonuje z dużą dokładnością i zapewnia precyzyjne wyniki. Refraktometr wyposażony jest w czytelny i ostry wykres z regulacją ostrości odczytu.
Zakres pomiarowy:
- 0 ~ 40% w skali Brix
- 0 ~ 25% zawartość alkoholu
Automatyczna kompensacja temperatury (ATC):
10 °C ~ 30 °C
Łatwy w użyciu:
Po zakończeniu kalibracji, zakropl 2-3 krople roztworu na główny pryzmat i zamknij pokrywkę lekko naciskając ją, aby wypełnił całą powierzchnię. Poczekaj 30 sekund, aby wyrównać temperaturę próbki do temperatury otoczenia, skieruj refraktometr w kierunku źródła światła i odczytaj wynik (granica światła/cienia).
Podsumowanie:
* Podwójna skala: stężenie cukru (Brix), zawartość alkoholu (%);
* Pełny zakres od 0 do 40% w skali Brix
* Pełny zakres od 0 do 25% w skali dla czystego alkoholu
* Korpus wykonany z trwałego aluminium
* Łatwa ręczna kalibracja
* System ATC
* Gumowany uchwyt
* Regulacja pierścieniem ostrości siatki
* Kompaktowy i przenośny
- Produkty podobne